Nastavi za domačo stran   |   Pišite nam   |   O tedniku 7dni

Družbeno odgovorne akcije
tednika 7dniPraznujemo v krogu dobrih misli
Gostimo ptice pozimi
Očistimo Piramido
Tanjin voziček
Vrnimo pticam gnezda
Prekmurski študentje preživljajo starše
Tomo Križnar: Ne pozabimo Darfurja
Obnovimo gnezda štorkelj
Benka Pulko: Črno-bela mavrica
Uvedimo brezmesni dan
Sreča na vrvici
Odstranimo packe v naravi
Očistimo si


Tednik 7dni:
7dni - aktualna naslovnica
PRIDRUŽI SE
POVEZAVE
KONTAKT
Očistimo si

Uredništvo 7 dni se pridružuje skupini nad okoljem zaskrbljenih ljudi, ki so začeli s projektom Očistimo Slovenijo v enem dnevu. 17. aprila 2010 pričakujemo 200 tisoč ljudi, ki bodo čistili divja odlagališča odpadkov po estonskem vzoru.

Projekt Očistimo Slovenijo v enem dnevu! je zasnovan dvotirno. Prvi del projekta predstavlja čiščenje divjih odlagališč, v sklopu katerega prostovoljci v projektu že izdelujejo centralni digitalni register divjih odlagališč za celotno Slovenijo. 17. aprila bodo registrirana divja odlagališča očiščena komunalnih odpadkov, medtem ko bodo gradbeni odpadki ali nevarni odpadki popisani, podatki o njih pa predani odgovornim inštitucijam. Drugi del projekta se osredotoča na čiščenje ulic, cest, okolic šol in vrtcev, stanovanjskih okolišev in sprehajalnih poti ter na čiščenje pohodniških poti - te bodo prav tako očiščene v okviru čistilne akcije 17. aprila letos," pišejo pri Društvu Ekologi brez meja.
Kako lahko pomagam?
Rezerviraj si 17. april in se pridruži akciji. Posvoji svoje divje odlagališče in ga s skupino prijateljev in sorodnikov očisti. Prijavi se za koordinatorja akcije v svojem kraju. Ali pa pomagaj pri določanju točnih koordinat odlagališč. Podrobnosti na spletni strani www.ocistimo.si.


Preberite članek o vseslovenski čistilni akciji

S posameznih pack, nad vso Slovenijo

"200.000 ljudi je realna ocena. Ljudje bodo zagotovo prišli pomagat, vsaj sodeč po sedanjih odzivih, bo tako," pribije Aleš Pevc. Govorimo seveda o projektu Očistimo Slovenijo v enem dnevu ...
Prberite celoten članek ...
Preberite članek o vseslovenski čistilni akciji

7dni za čisto naravo

Le še teden in pol je do dne, ko bomo Slovenci dobili priložnost pokazati, koliko nas v resnici skrbi za naše dvorišče. Pa ne govorimo o tistih z lično ograjo obdanih tratah in vrtičkih, ampak o prostoru, ki si ga delimo vsi in bo moral preživeti še kar nekaj generacij ...
Prberite celoten članek ...

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
V redu      Več o tem ...
eXTReMe Tracker

Copyright (c) 7dni - januar 2010, Maribor - Splošni pogoji uporabe - O piškotkih