Nastavi za domačo stran   |   Pišite nam   |   O tedniku 7dni

Družbeno odgovorne akcije
tednika 7dniPraznujemo v krogu dobrih misli
Gostimo ptice pozimi
Očistimo Piramido
Tanjin voziček
Vrnimo pticam gnezda
Prekmurski študentje preživljajo starše
Tomo Križnar: Ne pozabimo Darfurja
Obnovimo gnezda štorkelj
Benka Pulko: Črno-bela mavrica
Uvedimo brezmesni dan
Sreča na vrvici
Odstranimo packe v naravi
Očistimo si


Tednik 7dni:
7dni - aktualna naslovnica
PRIDRUŽI SE
POVEZAVE
KONTAKT
Vrnimo pticam gnezda

S posegi v naravo smo pticam odrekli življenjski prostor in hrano. S problemi gnezdenja se danes soočajo sinice, vrabci, čuki, skoviki in nekatere druge ptice pri nas. Danes se ptice otepajo številnih težav, ki smo jih tudi nevede na njihovo pot postavili ljudje. Na prvem mestu je izguba življenjskega prostora. Travnike in gozdove smo spremenili v njive ali pa v travnike za intenzivno pridelavo trave, grmičaste mejice so se v nekem trenutku zdele nepomembne in so postale kaj bolj koristnega, denimo ceste. Stari sadovnjaki so obrodili občutno manj kot nove sorte sadnih dreves, kjer je lesa komaj kaj, vejice pa se šibijo pod težkimi plodovi. Na kmetijskih površinah si brez pesticidov skoraj ni več moč obetati pridelka, izginile so žuželke in s tem to še zdaleč ni vse.
Kako lahko pomagam?
Izdelaj gnezdilnico, jo namesti, fotografiraj in pošlji sliko na spletno stran www.7dni.com/zaptice. Pošiljatelji slik boste nagrajeni z ekomajico. Vse o akciji in načrt gnezdilnice poišči na spletni strani www.7dni.com/zaptice.Oglejte si gnezdilnice, ki so jih poslali
obiskovalci spletne strani Za ptice.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
V redu      Več o tem ...
eXTReMe Tracker

Copyright (c) 7dni - januar 2010, Maribor - Splošni pogoji uporabe - O piškotkih